2016. február 26., péntek

"Jézus azonban azt mondta nekik: Nem szükséges elmenniük, ti adjatok nekik enni." - Máté evangéliuma 14, 16

Gyakran szembesülhetünk azzal életünkben, hogy, amit elvárnak tőlünk, képtelenek vagyunk teljesíteni. Ugye ismerős helyzet?
Mai igénket megvizsgálva azt tapasztaljuk, hogy a tanítványok is ilyesmivel szembesülnek. Egy fárasztó nap után, amelyen talán végig figyelniük kellett a rendre, s közben arra is, amit Jézus tanít a sokaságnak - talán alig várják, hogy lehajthassák fejüket.
Végre elérkezett a pillanat, amikor mondani merik a Mesternek, hogy mostmár el lehet küldeni az embereket, hiszen vége van a napnak, kezd esteledni. Ideje hát, hogy mindenki szállás és élelem után nézzen.
Jézus ebben, a tanítványok által lezártnak tekintett helyzetben szólal meg váratlanul, és mondja, hogy: "Nem szükséges elmenniük, ti adjatok nekik enni."
Ugye, ha te lennél a tanítványok helyében, értetlenül néznél Jézusra? Mivel elégítsd ki a rád bízottakat? - hiszen még magaddal is alig bírsz.
De fordítsunk a helyzeten: mi lenne, ha egy lennél azok közül, akik áhítattal hallgatták Jézus beszédét, odafigyeltek csodatetteire? Ugye, jólesik Isten rád figyelése, gondviselő oltalma?
Ő most is így néz rád, és sok-sok követőjét bízza meg azzal, hogy segítsen néked!
Megjegyzés küldése